In samenwerking met de Keuken Kampioen Divisie en Inside Esports gaat Dutch Esports Academy (DESA) de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie inzetten om een nationaal Rocket League-team te selecteren. Dit team zal onder meer deelnemen aan de Intel World Open voor landenteams in Tokio, verbonden aan de Olympische Spelen.

Kort na haar lancering zet DESA met partners TEAMKPN Sportfonds, Sogeti en Topsport Amsterdam in op het scouten van de beste talenten die Nederland te bieden heeft voor Rocket League. Sanne de Zwaan, een van de initiatiefnemers van DESA: “Esports-atleten kunnen zich al bij ons aanmelden via de website, maar we zien ze natuurlijk het liefst in actie. Deze nieuwe samenwerking biedt precies dat, een hoogwaardige competitie met enkele van de beste spelers die Nederland heeft. We kijken bij het scouten niet alleen naar het resultaat van spelers, maar ook naar zaken als professionaliteit, fitheid, communicatievaardigheden en uiteraard de ambitie om tot de absolute wereldtop te behoren.”. 

Voor de Keuken Kampioen Divisie is de samenwerking ook een win-win situatie. Philip Tiekink, marketingmanager van de Keuken Kampioen Divisie: “We zijn deze competitie begonnen in 2020, als een echte fan competitie. Elke periode schrijven zich nu bijna 200 teams (van minimaal 4 personen) in en wekelijks volgen duizenden jongeren de competitie live. De samenwerking met DESA is een mooie toevoeging aan het huidige concept, waarin teams niet alleen kans maken om in esports uit te komen voor hun favoriete Keuken Kampioen Divisie club, maar nu ook internationaal door kunnen breken.”.

De teams die zich nu inschrijven voor de competitie, doen dat voor de 4e periode, met 7 speelrondes en een finale waar een periodewinnaar uit voortkomt. Teams kiezen bij aanmelding een van de voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie om te vertegenwoordigen. De competitie heeft wekelijks een live-uitzending op ESPN, Twitch en Youtube, opgenomen bij H20 Esports Campus, waar onder leiding van een host en analisten de live-wedstrijden worden gevolgd. 

Aanmeldingen voor het kwalificatietoernooi van de 4e periode zijn open tussen 22 maart en 2 april. Spelers kunnen zich aanmelden via www.keukenkampioendivisie.nl/esports. De kwalificaties vinden plaats op 10 en 11 april, eind mei vinden de finales van de 4e periode plaats. DESA heeft als doel om tijdens de live-uitzending van de finale bekend te maken met welk team er aan de slag gegaan wordt.

—————————————-

Contactpersoon
Naam: Sanne de Zwaan
Functie: mede-initiatiefnemer DESA
Mail: info@dutchesportsacademy.com
Tel. nr.: 06-42210591

Dutch Esports Academy
DESA is opgericht door een groep ondernemende sport-, esports- en gaming-veteranen (met o.a. Koen Schobbers, eerste esporter met topsportstatus en Miranda Huybers, The Smash Universe en voormalig Call of Duty brand manager Benelux) in samenwerking met Topsport Amsterdam om een topsportprogramma te bieden voor Nederlandse esporters, o.a. voor Rocket League. In dit programma is niet alleen aandacht voor de esportprestatie, maar ook voor voeding, fitness, mentale gezondheid, een merk bouwen en exploiteren en zelfs ouderbegeleiding. www.dutchesportsacademy.com 

De Keuken Kampioen Divisie
De Coöperatie Eerste Divisie behartigt de belangen van alle clubs uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie in het algemeen en de gemeenschappelijke commerciële belangen in het bijzonder, waaronder het sluiten van overeenkomsten met derden. De CED is eveneens gesprekspartner van alle stakeholders rondom de zestien (individuele) clubs, zoals de KNVB, Eredivisie en de (lokale) overheid.

www.keukenkampioendivisie.nl

Inside Esports
Inside Esports verzorgt al 6 jaar lang esportcompetities binnen Nederland. Via hun Twitch-kanaal, het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie, én ESPN zijn ze wekelijks te volgen met landelijke competities in verschillende games, waaronder ook Rocket League.

www.insideesports.tv