- Ik ben 12 jaar en heb toestemming van ouders en/of voogd om mee te doen met de competitie. Kan ik ook geselecteerd worden voor DESA?
- Helaas niet, we selecteren spelers vanaf 16 jaar oud.
- Ik heb al een contract bij een team, kan ik me nog steeds aanmelden?
- Zeker, andere samenwerkingsvormen zijn mogelijk.
- Wanneer selecteert DESA spelers en teams?
- In mei of juni van 2021 zal DESA voor Rocket League ten minste een team selecteren.
- Ik woon in Nederland, maar heb geen Nederlandse nationaliteit. Kan ik me aanmelden?
- Je kunt je aanmelden, want we staan open voor iedereen. Soms zoeken we echter specifiek naar Nederlandse spelers, zoals momenteel voor Rocket League. Dit komt omdat we daarbij aan een landentoernooi willen meedoen en dit een regel is van het toernooi. We zijn echter altijd op zoek naar toptalent, dus wellicht dat we je in dat geval meenemen in de selectie voor een tweede team op een later moment.
- Hoeveel kost het om mee te doen aan het programma van DESA?
- Deelname is kosteloos. Als we een samenwerking aangaan doen we dat wel onder bepaalde voorwaarden, zoals een vereiste minimale tijdsinvestering. Omdat we samenwerkingen op maat maken, is dat altijd in goed overleg voordat je ergens aan vastzit.
- Bieden jullie eenzelfde contract als een team doet?
- Ieder contract is anders, en wij hebben geen zicht op de voorwaarden van contracten die teams aanbieden. We verwachten wel dat veel afspraken vergelijkbaar zullen zijn, omdat we ook vergelijkbare doelen hebben.
- Moet ik met regelmaat aanwezig zijn in Purmerend om deel te kunnen nemen aan DESA?
- Er zullen zeker momenten zijn dat je geacht wordt om aanwezig te zijn op de H20 Esports Campus in Purmerend. We maken echter niet voor niets een samenwerking op maat, dus indien je aanwezigheid vaker nodig blijkt dan haalbaar is en we toch willen samenwerken, dan zoeken we een passende oplossing. Er kan uiteraard heel veel digitaal plaatsvinden.
- Hoeveel uur per week moet ik trainen als ik geselecteerd wordt?
- Dat bepalen we gedurende het traject. Het hangt namelijk onder meer af van je andere dagelijkse bezigheden naast esports, zoals school, studie of werk. Uiteindelijk zoeken we naar een goede balans waardoor je langere tijd op het hoogste niveau kunt presteren.
- Kan ik thuis blijven wonen?
- We stellen momenteel geen eisen aan huisvesting en bieden dat ook (nog) niet zelf aan. We hebben wel de ambitie om dit in de toekomst te doen op een vergelijkbare manier als dat nu bij topsport gaat op bijvoorbeeld Papendal.
- Kan ik ernaast blijven werken/studeren/naar school gaan?
- We zoeken altijd naar een balans tussen esports en de andere belangrijke dingen in je leven. Net als bij sport duurt een esports-carrière niet je hele leven, dus we willen zorgen dat je focus kunt houden op je werk/studie/school zodat je voorbereid bent op een carrière na esports. Een samenwerking op maat biedt daarom ruimte om dit soort zaken af te stemmen.
- Krijg ik of krijgt mijn team een eigen coach/trainer?
- Zeker, in alle gevallen krijg je een coach/trainer, ook als je al een contract hebt bij een ander team. Je kunt deze laatste situatie vergelijken met een nationaal elftal bij voetbal.
- Hoelang blijf ik onderdeel van DESA?
- De eerste samenwerking die we zoeken is tot eind 2021. Hoe de samenwerking er in 2022 uit zou kunnen zien staat nu nog niet vast. We hebben echter wel de ambitie om langere tijd een Rocket League/team te ondersteunen richting bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Parijs in 2024.
- Is er een vergoeding of verdien ik een salaris bij DESA?
- We bieden een vergoeding voor een aantal kosten die gemaakt dienen te worden, zoals reis- en verblijfkosten. We kijken daarnaast per samenwerking wat er mogelijk is aan verdere vergoedingen. In alle gevallen zal een vergoeding momenteel nog geen alternatief zijn voor een fulltime of parttime baan, al is dit wel onze ambitie voor de toekomst.
- Als de samenwerking niet werkt of ik niet presteer, wordt mijn contract dan opgeheven?
- Indien de onderlinge afspraken niet worden nageleefd of er een andere legitieme reden is om ermee te stoppen, zal het opheffen van de samenwerking waarschijnlijk het beste zijn voor beide partijen.
- Kan ik mijn eigen social media-kanalen blijven beheren?
- Zeker, we stimuleren zelfs dat je dit blijft doen omdat we het belangrijk vinden dat je een merk opbouwt of leert opbouwen. Onderdeel van de samenwerking zijn ook enkele verplichtingen die je richting DESA en haar partners zult hebben als het gaat om jouw persoonlijke merk. Ook dit wordt in overleg afgestemd, voorafgaand aan de samenwerking.
- Als ik geselecteerd wordt, ga ik dan naar Tokio?
- Die mogelijkheid is er zeker, maar dan houd er wel rekening mee dat de Intel World Open naar verwachting gespeeld wordt in drie rondes: eerst een online qualifier om wereldwijd de zestien beste landenteams te selecteren, gevolgd door een offline qualifier om hieruit de zeven beste landenteams te selecteren. Deze teams zullen tot slot samen met gastland Japan in de offline finale van de Intel World Open strijden voor een prijzenpot van $250.000,- in Tokio.