Het esports team dat als doel heeft Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Intel Open in Tokio 2021 zal ondersteund worden door het TEAMKPN Sportfonds en Sogeti.

Door de samenwerking met beide bedrijven zal het team, onder begeleiding van de Dutch Esports Academy (DESA), zich goed kunnen voorbereiden op zowel de kwalificatierondes als het hoofdtoernooi van de Intel Open voor de game Rocket League. Dit landentoernooi is gepland voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio. Gezien de huidige onvoorspelbaarheid van de toernooikalender kan dit ook een ander internationaal toernooi zijn dat dit jaar plaatsvindt.

Door de ondersteuning van TEAMKPN Sportfonds en Sogeti kan er voor het eerst een team uitkomen namens Nederland voor de game Rocket League. Nederlandse spelers zoals Jos van Meurs (alias ViolentPanda), Hrant Yakoub (alias Flakes) behoren namelijk al jaren tot de wereldtop. Ze spelen bij teams in het buitenland, maar hebben momenteel geen platform en bijbehorende faciliteiten om voor Nederland uit te komen als team.

Mark Versteegen, bij KPN verantwoordelijk voor sponsoring: “Als sponsor van de Eredivisie en de KNVB is KPN al jaren intensief betrokken bij het Nederlandse voetbal. Wij steunen de sport in de volle breedte, van de Eredivisie, Oranje en het succesvolle dameselftal tot en met de lokale amateurverenigingen. De sponsoring van de esports is een mooie aanvulling op onze voetbalpartnerships waarmee we ook een groot deel van de gamende jongeren bereiken. Esports is namelijk één van de snelst groeiende sportcommunities ter wereld. Met ons supersnelle en stabiele glasvezelnetwerk en 5G gaat gamen nergens beter dan bij KPN.” Vanuit die hoedanigheid is het verbreden en op de kaart zetten van Rocket League als Olympische sport in dit geval een stretch op de sponsoractiviteiten.

Bij Sogeti heeft gaming altijd al een belangrijke rol heeft gespeeld, aldus Irma Hagemans, verantwoordelijk voor employer branding: “Van offline tot online. Al jaren organiseren collega’s game nights op ons kantoor in Vianen en werd er vorig jaar zelfs een esports challenge gehouden. Dit zijn events waar plezier, samenzijn en een gezonde dosis competitie centraal staan. Esports neemt voor Sogeti als IT-dienstverlener een steeds belangrijkere plek in: voor collega’s om te ontspannen en om elkaar te ontmoeten, maar ook zakelijk, als aanjager van innovatie. Met Rocket League als Olympische sport zal esports voor een nog breder publiek toegankelijk worden, iets wat wij alleen maar kunnen omarmen. Het steunen van het initiatief om een nationaal Rocket League team te vormen en te trainen is voor ons dan ook een logische stap.”

Sanne de Zwaan, een van de initiatiefnemers van DESA: “Esports wordt anders georganiseerd dan traditionele sporten, maar dat maakt de toewijding en het succes van de spelers niet minder bijzonder. Wij willen graag bijdragen aan het succes van esporters en professionalisering van esports, te beginnen bij Rocket League. Als een van de twee geselecteerde games voor de Intel Open in Tokio, met tien seizoenen esports competitie en een jaarlijkse prijzenpot van meerdere miljoenen, is dit een game die zich als esport bewezen heeft.”

Het begint bij de selectie van het team. DESA nodigt daarom alle Rocket League-spelers met Nederlandse nationaliteit uit, die denken dat ze op het hoogste niveau wereldwijd kunnen winnen, om zich aan te melden via dutchesportsacademy.com. Sanne de Zwaan: “Omdat we hier iets nieuws initiëren, krijgen spelers de kans om zich te bewijzen. Hoe we dit precies aanpakken maken we binnenkort bekend. Uiteraard hebben we zelf ook een wensenlijstje, maar voor nu houden we alle opties open.”

—————————————————-

Contactpersoon

Naam: Sanne de Zwaan

Functie: mede-initiatiefnemer DESA

Mail: info@dutchesportsacademy.com

Tel. nr.: 06-42210591

Dutch Esports Academy

DESA is opgericht door een groep ondernemende sport-, esports- en gaming-veteranen (met o.a. Koen Schobbers, eerste esporter met topsportstatus en Miranda Huybers, The Smash Universe en voormalig Call of Duty brand manager Benelux) in samenwerking met Topsport Amsterdam om een topsportprogramma te bieden voor Nederlandse esporters, o.a. voor Rocket League. In dit programma is niet alleen aandacht voor de esportprestatie, maar ook voor voeding, fitness, mentale gezondheid, een merk bouwen en exploiteren en zelfs ouderbegeleiding. www.dutchesportsacademy.com

TEAMKPN Sportfonds

Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. In 2021 stelt het fonds 200.000 euro beschikbaar voor een beperkt aantal teams waarmee deze teams zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, materialen en medische en sportieve begeleiding bekostigen. www.teamkpnsportfonds.nl

Sogeti

Sogeti is een IT-dienstverlener met meer dan 2.000 professionals in Nederland. Onze passie voor technologie is een aanjager van innovatie. Dagelijks werken onze collega’s nauw samen met klanten, partners én elkaar, om de innovatieve toekomstgerichte oplossingen op maat te maken in Digital Assurance & Testing, Cloud en Cybersecurity, allemaal gevoed door AI en automatisering. www.sogeti.nl